miercuri, 10 iunie 2015

Criterii pentru alegerea unui videointerfon

Din ce in ce mai multe blocuri de locuinte fac trecerea de la clasicul interfon, la videointerfon. Este un lucru firesc, care vine odata cu evolutia rapida a tehnologiei. Videointerfonul este un dispozitiv care iti permite sa vezi foarte clar persoana care te cauta si care vrea sa intre la tine in scara si care iti permite, la fel ca si interfonul, sa ii oferi sau sa nu ii oferi acces.
Evident, alegerea videointerfonului este o misiune destul de greoaie, deoarece sunt foarte multe variante, cu o varietate mare de preturi.


Care sunt criteriile care duc la alegerea celui mai bun videointerfon?


Atunci cand te vezi fata in fata cu zeci de videointerfoane, ai tendinta sa il alegi pe cel mai ieftin. Nu este chiar cea mai buna decizie, in conditiile in care s-ar putea sa nu iti ofere exact acele functii de care ai nevoie. Astfel, trebuie sa cunosti, cel putin cat de cat, anumite criterii care conteaza in alegerea unui astfel de dispozitiv:

  •  Usurinta in instalare. Desi, cel mai probabil, cel care va instala videointerfonul va fi un angajat al firmei de unde achizitionezi intreg sistemul, este bine sa ai grija ca aparatul sa se monteze usor, in asa fel incat, in cazul in care cel ce l-a instalat nu este disponibil atunci cand se strica ceva, sa poata oricine sa il repare cu usurinta.
  • Temperatura de functionare. Este un element extrem de important, care este neglijat de foarte multi oameni. Dat fiind faptul ca o parte din videointerfon va sta afara, este bine ca acesta sa functioneze intre - 15 si 50 de grade Celsius. Evident, o plaja mai mare de temperaturi este cu atat mai buna.
  • Functionarea in conditii de iluminare redusa. Este bine sa te asiguri ca videointerfonul este dotat cu infrarosu si ca poate functiona optim, chiar si atunci cand luminozitatea nu este atat de puternica precum ti-ai dori. 
  • Rezolutia imaginii. Calitatea imaginii pe care o ofera videointerfonul este foarte importanta, deoarece trebuie sa recunosti persoana care isi doreste sa intre. Din acest motiv, este bine sa alegi un videointerfon care prezinta o rezolutie foarte mare.
Exista si alte elemente care conteaza, cum ar fi iluminarea tabloului de comanda sau rezistenta videointerfonului. Din acest motiv, atunci cand achizitionezi un astfel de dispozitiv, este bine sa ceri parerea unui specialist, care iti va oferi informatii utile si te va ajuta sa alegi cel mai bun videointerfon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu