sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Avantajele unui sistem de supraveghere video wireless



Sistemele de supraveghere de tip wireless (fara fir) au fost considerate o mare inovatie in momentul aparitiei lor pe piata, si pe bune dreptate! Un sistem de supraveghere wireless aduce numeroase avantaje fata de un sistem de supraveghere analogic conventional. Sa le enumarm pe cele mai importante:

- lipsa firelor
Primul avantaj evident al unui sistem de supraveghere wireless este bineinteles lipsa firelor. Cu instalarea unui astfel de sistem evitati firaria proiectata pe perete sau gaurirea peretilor pentru trecerea acestora.

- mai usor de instalat
Un sistem de supraveghere wireless este mult mai usor de instalat decat unul analogic, cel putin din punct de vedere fizic. Este nevoie doar de fixarea camerelor de supraveghere in locurile dorite si de a face cateva setari importante pentru ca sistemul de supraveghere wireless sa fie functional.

- portabilitate mare
Portabilitatea mare este un alt mare avantaj al unui sistem de supraveghere video wireless. Acesta poate fi mutat usor dintr-o locatie in alta fara a tine cont de nepotrivirea de spatiu dintre cele doua locatii, sistemul fiind fara fire. Un sistem cu fir are un dezavantaj clar in aceasta privinta, nu este posibil sa fie mutat atat de usor, necesitand un efort considerabil si cheltuieli mari, mutarea devenind astfel neprofitabila.

- camerele wireless pot fi folosite ca masura de supraveghere temporara
Daca nu doriti un sistem permanant de supraveghere, atunci apelati la unul de tip wireless, fiind foarte usor ca acesta sa fie vandut mai apoi sau mutat intr-o alta locatie unde supravegherea este necesara.

- supraveghere cu camere ascunse
Camerele de supraveghere al unui sistem wireless, pot fi deasemenea ascunse, lucru mult mai diicil daca am vorbi de un sistem de supraveghere analogic. Un astfel de sistem de supraveghere wireless cu camere ascunse se poate dovedi util pentru supravegherea angajatilor sau a bonei. Veti surprinde orice miscare a acestora fara ca ei macar sa stie ca sunt supravegheati.

Sistemele de supraveghere sunt disponibile pe piata intr-o varietate mare de tipuri si preturi. Indiferent de model sau producator, un sistem wireless vine in mare cam cu aceleasi functii si avantaje. Tineti cont totusi ca factorul important care poate varia de la un sistem la altul in functie de producator este calitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu