miercuri, 3 iunie 2015

Necesitatea unor camere de supraveghere in institutiile pentru copii

Copiii sunt cei mai importanti pentru noi, deoarece reprezinta viitorul si sunt persoanele care ne pot duce mai departe intreaga istorie si intregul scop. Din acest motiv, trebuie sa ii stim in siguranta oriunde ar fi. Daca acasa sau in vacanta ii putem proteja, fiind mereu alaturi de ei, nu acelasi lucru il putem spune despre scoala, gradinita sau diverse alte institutii in care cei mici isi petrec timpul liber.
Din acest motiv, este bine sa ne gandim la solutii cat mai eficiente care sa transforme scoala intr-un loc cat mai sigur.
In ultimii ani, aceste solutii sunt din ce in ce mai multe si mai raspandite. Majoritatea scolilor dispun de serviciile unor firme de paza si din ce in ce mai multe apeleaza la instalarea unor Camere de supraveghere video  .

De ce camere de supraveghere video?

Atunci cand te gandesti la supraveghere video te gandesti automat la control si la privarea de libertate, insa de cele mai multe ori, decizia de a supraveghea un loc are doar avantaje atat pentru cel ce supravegheaza cat si pentru cel supravegheat. Acest lucru este cu atat mai vizibil in scoli, unde copiii trebuie sa se comporte cat mai bine, pentru a isi crea un mod de conduita.
Camerele de supraveghere din scoli si din institutiile destinate copiilor pot oferi o serie de beneficii:

  • Elimina violenta din scoli. Ca in orice societate, in mini societatile create de copiii nostri apar conflicte iar acestea se pot materializa in violente. Fiecare parinte isi doreste sa elimine violenta intre cei mici iar supravegherea lor atenta poate sa ofere o multime de informatii despre ceea ce fac;
  • Elimina riscul de furturi. Fie ca exista furturi interne, fie ca exista furturi facute de persoane din exterior, este cert ca acestea exista. Fiecare scoala s-a confruntat la un moment dat sau altul cu un furt. Odata cu supravegherea video insa, numarul acestor evenimente este din ce in ce mai mic.
  • Elimina riscul de vandalism. Multi copii au tendinta de a distruge bunul public sau bunul scolii. Este un impuls care poate sa fie reprimat si poate sa fie controlat daca este cunoscut din timp. Practic, prin supravegherea video, intregul comportament al celor mici poate sa fie monitorizat, iar educatia poate capata o forma mult mai buna.
  • Elimina riscul de copiere. Nu este pe placul copiilor, insa cu siguranta supravegherea video elimina riscul de a se copia diversele lucrari de control sau examene. Acest lucru duce la o educatie mult mai buna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu