marți, 2 februarie 2016

Sfaturi pentru instalarea camerelor de supraveghere


Instalarea camerelor de supraveghere poate sa puna probleme oricui. Da! Ai achizitionat cel mai bun sistem de supraveghere pe care l-ai gasit in magazin, insa ce faci mai departe? Solutia cea mai simpla este aceea de a chema o persoana care se pricepe la astfel de lucruri. Daca esti pe cont propriu insa, este necesara o analiza a situatie. Sunt cateva detalii care conteaza extrem de mult pentru eficienta finala a sistemului:

Locatia unde este montata camera


Alegerea locatiei trebuie sa se faca cu o atentie sporita. Inainte de a instala o camera, este bine sa analizezi cu atentie tot ceea ce se intampla in zona supravegheata. Pozitioneaza-te in locul in care ai vrea sa instalezi camera si descopera daca vezi toate punctele de interes. In caz contrar, cauta un loc mai bun.


Camera de interior


Montarea camerei de interior se poate face aproape oriunde. Cu toate astea, daca nu vrei sa fie distrusa de eventualii hoti, este bine sa o montezi la inaltime.  Cel mai bun loc pentru o camera de supraveghere de interior este intr-un colt al camerei, vis a vis de intrarea in aceasta. Astfel, vei putea observa absolut tot ceea ce se intampla iar cei care intra cu un scop necurat nu vor avea ocazia sa opreasca sau sa distruga camera inainte de a fi surprinsi.


Camera de exterior


Atunci cand vorbim despre camerele de exterior, vorbim despre elemente ceva mai complexe. Chiar daca sunt concepute sa reziste la intemperii si la conditii extreme de temperatura, este bine sa fie, totusi, protejate. Aseaza-le sub o streasina si in locuri cat mai uscate. Evident, nu neglija eficienta si tine cont de locatia camerei.

Pe langa camere sunt multe alte detalii care conteaza. Asigura-te ca DVR-ul este cel putin la fel de puternic ca si camerele, asigura-te ca toate cablurile au marimea potrivita si sunt performante si de asemenea, opteaza pentru un monitor cat mai bun care sa iti ofere imagini de buna calitate.


Un comentariu:

  1. Bună ziua, dumneavoastra poate sfătui ce fel de ip camera eu trebuie se cumpar? http://www.videosecurity.md/ro/sisteme-de-supraveghere/ip-supraveghere-video

    RăspundețiȘtergere