vineri, 23 ianuarie 2015

Ce tip de videointerfon sa aleg

Multa lume se "impotmoleste" cand vine vorba de alegerea unui videointerfon. Exista doua tipuri de videointerfoane. Dar inainte sa vorbim despre ele, sa explicam in ce consta mai exact un video interfon.
Acesta este format dintr-o unitate interioara si o unitate exterioara. Pe langa aceste doua unitati mai poate avea si alte extensii interioare, fie ele video sau doar audio.
Unitatea interioara reprezinta monitorul si postul de unde se face comunicarea cu exteriorul. Aceasta are comenzile pentru vizualizarea imaginilor de afara si oferirea accesului dar poate includ si alte functii interesant, diferite de la producator la producator. Acestea pot fi: functie de inregistrare si stocare a imaginilor, functie de ceas etc.
Unitatea exterioara este reprezinta partea partea videointerfonului montata in afara locatiei, parte pe care se afla si camera de luat vederi care surprinde imaginile transmise la unitatea interioara. Acest post exterior permite accesul si pe baza de cartela sau tag de cele mai multe ori.
Dupa cum spuneam in introducere, avem de ales intre doua tipuri de videointerfoane si anume cele analogice (cu fir) sau cele de tip IP (fara nici un fel de fir).
Recomandarea mea se duce clar catre cele de tip IP si voi incerca in randurile ce urmeaza sa explic si de ce.
Preturile totale celor doua, sunt sensibil egale, usor mai mare pentru interfoanele de tip IP. Interfoanele de tip IP permit insa o instalare foarte rapida si usoara, putand fi facuta de aproape oricine. In schimb cele analogice necesita angajarea unei firme avizate pentru asa ceva, fapt ce aduce un cost suplimentar. Daca ar fi sa tragem linie, ambele tipuri de interfoane ajung la un cost total aproximativ egal.
Avantajele sunt totusi de partea videointerfoanelor IP.
In primul rand, de cele mai mult ori acestea integreaza mult mai multe functii fata de videointerfoanele analogice.
Alt avantaj este ca nu necesita spargerea sau gaurirea peretilor pentru instalarea firelor.
Usurinta in montare face ca un videointerfon IP sa poate fi mutat usor dintr-o locatie in alta spre deosebire de unul analogic care este fix. Asadar, un alt mare avantaj!

Sperand ca cele cateva randuri scrise v-au fost de folos, nu mai ramane decat sa va spun sa treceti informatiile prin filtrul propiu si sa va urez succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu