joi, 2 iulie 2015

5 aspecte la care sa te gandesti atunci cand alegi un DVR

Chiar daca multe persoane considera ca elementele care conteaza cu adevarat intr-un sistem de supraveghere video sunt camerele, de fapt, cel mai important element al unui astfel de sistem este DVR-ul. Acesta este elementul central care prelucreaza si pune la dispozitia utilizatorului toate imaginile, asadar, trebuie sa i se acorde atentie.
Sunt 5 elemente esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi DVR-ul:

  1. Numarul de canale. Este foarte important, deoarece decide care va fi numarul de camere pe care il vei folosi. Poti opta pentru DVR 4 canale, 8 canale, 16 canale sau 32 de canale. In cazul in care ai o proprietate mare, poti alege chiar si un DVR cu 64 de canale.
  2. Rezolutie DVR. Daca vrei imagini clare, atunci trebuie sa alegi o rezolutie cat mai mare. In ordine crescatoare a calitatii, poti opta pentru DVR-uri cu rezolutie CIF, 2CIF, D11 sau WD1. Cea mai buna varianta raport calitate/pret este rezolutia D1.
  3. Numar de cadre pe secunda. Este un alt element important, care iti spune cat de rapida este redarea imaginilor. Pentru o redare in timp real, sunt necesare 25 de cadre pe secunda pentru fiecare canal. Atentie la specificatii, deoarece numarul de fps din acestea se imparte la numarul de canale. Asadar, un DVR cu 8 canale care specifica 100 fps va avea cate 12 fps pentru fiecare canal.
  4. Perioada de stocare. Atentie mare la numarul de imagini pe care le poate stoca DVR-ul. Conteaza marimea hdd-ului, asadar, vei avea nevoie de unul cat mai mare. Daca vrei ca DVR-ul sa poata stoca mai multe luni de filmare, atunci vei avea nevoie de un HDD de peste 1 TB.
  5. Dotarea audio. De multe ori, sunetul poate sa spuna foarte multe in imaginile supravegheate, asadar, dotarea DVR-ului cu intrari audio este esentiala.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu