marți, 24 martie 2015

Ce sistem de supraveghere este potrivit pentru tine?

Daca esti in cautarea unui sistem de supraveghere, cu siguranta iti pui intrebarea aceasta: Care este sistemul care mi se potriveste? Raspunsul poate sa reprezinte destul de multe variante de sisteme de supraveghere. Nu exista o reteta standard care sa defineasca pentru ce anume este potrivit un sistem de supraveghere video, insa cu siguranta exista criterii pe care le poti lua in considerare.


Care sunt aceste criterii?


In primul rand, trebuie sa tii cont de necesitatile pe care le ai. Pune in balanta fiecare detaliu care tine de supraveghere: spatiul pe care il doresti supravegheat, marimea lui, destinatia lui si nivelul de lumina pe care il are. Dupa ce ti-ai notat toate aceste detalii, poti sa alegi intre camere cu infrarosu, pentru spatii intunecate, camere foarte rezistente, pentru spatii exterioare, in asa fel incat sa reziste la inghet, temperaturi foarte mare sau intemperii si camere IP, care sa transmita direct pe internet. Tot in functie de aceste criterii poti sa decizi ce fel de DVR sa achizitionezi. Ai la dispozitie DVR-uri cu 4 intrari, 8, 16 sau 32. Evident, in functie de numarul de camere de care ai nevoie, poti alege si DVR-ul.
Un alt criteriu esential atunci cand alegi un sistem de supraveghere video este calitatea camerelor. Acestea trebuie sa poata sa ofere o imagine cat mai buna si detaliata si necesita un control cat mai bun. Daca poti alege camere de supraveghere cu zoom optic, cu atat mai bine, deoarece le vei putea controla cu usurinta, direct de la DVR. De multe ori, calitatea este definita si de producator. Incearca sa alegi doar producatori mari, in care ai incredere, cum ar fi Dahua sau Hikvision. Evident, asta nu inseamna ca alti producatori nu ofera camere sau sisteme de supraveghere de o calitate foarte buna. Ce este cert insa, este faptul ca aceste 2 companii ofera garantia calitatii si au un parcurs foarte bun in intreaga industrie de supraveghere video.
Pretul poate sa fie si el un criteriu foarte important atunci cand alegi sistemul de supraveghere. Este bine sa cauti sisteme de supraveghere ieftine, insa nu este indicat sa neglijezi primele criterii, care sunt de departe cele mai importante.
Daca nu te descurci cu alegerea sistemului de supraveghere, o solutie cat se poate de buna ar fi sa optezi pentru sfaturile unui expert in securitate. In felul acesta te vei putea bucura de sfaturi foarte bune si vei putea achizitiona camere de supraveghere ieftine si cat se poate de eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu