vineri, 8 mai 2015

Elemente de care sa tii cont atunci cand alegi DVR-ul

Pana in momentul in care camerele de supraveghere IP vor fi din ce in ce mai accesibile din punct de vedere al pretului, camerele de supraveghere analog raman cea mai buna optiune. Pentru a putea folosi astfel de camere la adevarata lor valoare insa, ai nevoie de un DVR.
Daca in cazul camerelor, alegerea este destul de usoara, in functie de rezistenta lor si de calitatea imaginii pe care o ofera, atunci cand vorbim de DVR, alegerea este mult mai dificila.

Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un DVR?



Tipul de DVR. Ai la dispozitie doua tipuri de DVR: standalone, care este dedicat exclusiv supravegherii video si de tip PC, care este de fapt o placuta montata intr-un calculator, ce joaca rolul unui DVR. Evident, cel standalone este mult mai indicat, deoarece este dedicat exclusiv supravegherii video, deci automat este mai performant.
Numarul de canale video si audio. Inainte de a achizitiona un DVR este bine sa afli cu exactitate care este numarul de camere de care ai nevoie, deoarece in functie de acest numar vei alege si DVR-ul. De regula, poti opta pentru dispozitive cu 4, 8, 16 sau 32 de camere. In cazul in care alegi un DVR cu prea putine camere, extinderea lui s-ar putea sa fie destul de dificila.
Modul in care se face compresia video. Cum spatiul de pe Hdd este limitat, este bine ca imaginile sa fie salvate pe un spatiu cat mai mic.  Cea mai buna compresie este H.264, in timp ce compresia Mjpeg este cea care ocupa cel mai mult loc.
Rezolutia de inregistrare si de vizualizare. Calitatea imaginii este si ea extrem de importanta. Este bine sa acorzi atentie maxima numarul de frame-uri pe secunda, pentru a te asigura ca filmarea est una cursiva.
Numarul de Hdd-uri suportate. In cazul in care ai nevoie de spatiu foarte mare, s-ar putea sa iti doresti un numar mai mare de HDD-uri. Unele DVR-uri accepta mai multe HDD-uri, in timp ce altele accepta doar unul. Alege varianta care sa iti permita o flexibilitate cat mai mare.
Interfata pe care o are utilizatorul. Interfata DVR-ului trebuie sa fie cat mai usor de folosit, asadar, acorda atentie si acestui aspect.

Daca ti se pare complicat, cel mai bine este sa alegi un profesionist care sa aleaga DVR-ul pentru tine. In felul acesta te poti asigura de faptul ca supravegherea este de cea mai buna calitate si ca investitia ta merita fiecare banut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu