miercuri, 29 aprilie 2015

Supravegherea de calitate cu camere de supraveghere PTZ

Daca vrei sa supraveghezi un spatiu de dimensiuni mari, insa nu poti sa folosesti mai multe camere, fie din lipsa spatiului destinat acestora, fie din lipsa bugetului, atunci poti alege un sistem de supraveghere cu camere PTZ ( Pan Tilt Zoom). Aceste camere de supraveghere sunt cele mai flexibile si datorita bratului cu care sunt echipate pot fi montate in orice pozitie si pot fi controlate de la distanta. Astfel, pot supraveghea o zona foarte mare, fara sa isi schimbe pozitia. In plus, camerele PTZ au functia de zoom, care iti va permite sa te concentrezi asupra unei anumite zone si sa modifici pozitia lentilei, de la distanta. In plus, tot de la distanta, poti sa modifici si pozitia camerei pe doua directii de miscare.
Poti opta atat pentru camere de supraveghere PTZ analogice, cat si pentru camere de supraveghere digitale, cu rezolutii diferite, in asa fel incat calitatea imaginii sa fie cat mai buna.
In cazul camerelor PTZ analogice, rezolutia este masurata in linii TV, in timp ce in cazul camerelor de supraveghere IP, rezolutia este masurata in pixeli. Evident, cu cat este mai mare numarul de linii tv si cu cat este mai mare rezolutia in pixeli, cu atat imaginea este una de o calitate mai buna.
In cazul transmisiei digitale, exista doua standarde prin care camerele PTZ pot transmite imaginea:

  •  Standardul IP. Vine de la Internet Protocol si permite camerelor PTZ sa transmita imaginile prin cablul UTP. Camerele PTZ de tip IP permit transmisia de imagini direct pe internet, fara sa fie nevoie de un DVR pentru asta.
  •  Standardul SDI. Vine de la Serial Digital Interface. Camerele de tip SDI transmit imaginea printr-un cablu coaxial, asemanator cu cel de la camerele analogice, doar ca imaginea are o calitate mult mai buna, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Aceste camere de supraveghere pot oferi imagini de inalta definitie, cu rezolutii de pana la 1920 x 1080.


miercuri, 22 aprilie 2015

Supravegherea video si secretele ei

Sistemele de supraveghere video sunt solutii adoptate din ce in ce mai mult, atat de catre utilizatorii casnici cat si de proprietarii de afaceri. Aceste sisteme sunt extrem de variate si pot fi destinate unui numar foarte mare de activitati. DIn acest motiv, inainte de a achizitiona un sistem de supraveghere, este bine sa te informezi cat mai bine, deoarece exista Sisteme supraveghere exterior , sisteme supraveghere interior sau sisteme de supraveghere combinate.
Este foarte important sa stii care este varianta de care ai nevoie, iar principalul factor pe care trebuie sa il cunosti este componenta unui astfel de sistem.

Din ce este compus un sistem de supraveghere?


Principalele componente pe care le prezinta un sistem de supraveghere video sunt, evident, camerele de supraveghere. Acestea sunt ajutate din plin de catre echipamentele de inregistrare, care pot fi DVR-urile si NVR-urile, dar si de catre monitoare. Toate aceste elemente sunt de mai multe feluri, asadar, constructia unui sistem poate sa fie privita ca un adevarat puzzle. Evident, trebuie sa alegi componente care sa se potriveasca unele cu altele si trebuie sa stii cu exactitate de ce dotari ai nevoie. Spre exemplu, camerele de supraveghere pot fi dotate cu diverse tipuri de lentile, cu iluminare infrarosu sau cu senzori de miscare.
Punctul de la care trebuie sa incepi, atunci cand alegi sistemul de supraveghere, este DVR-ul. Acesta poate sa fie standalone si PC si poate sa aiba intre 4 si 32 de intrari. Este bine sa stii exact care este numarul de camere de care ai nevoie, in asa fel incat sa poti alege DVR-ul in cunostinta de cauza. Dvr-urile pot fi de doua feluri: standalone si PC. Cele standalone sunt dedicate supravegherii video, nefacand altceva, in timp ce DVR-urile de tip PC sunt simple calculatoare, in care se monteaza o placa ce permite preluarea semnalului de la camere. Evident, DVR-ul standalone este mult mai indicat, daca iti doresti o supraveghere de cea mai buna calitate, fara niciun fel de intrerupere. DVR-ul de tip PC este mult mai indicat pentru cei care doresc o supraveghere medie.
O atentie mare trebuie sa ii fie acordata si monitorului. Desi in acest caz, optiunile nu sunt extrem de variate, este nevoie de un monitor care sa poata afisa imagini de buna calitate si cat mai clare. Se pot folosi monitoare PC, de tip LCD sau CRT, televizoare sau alte dispozitive compatibile cu DVR-ul.
Evident, camerele de supraveghere sunt cele mai importante, deoarece ele trebuie sa preia imaginile si sa le transmita mai departe. Camerele de supraveghere sunt si de cele mai multe tipuri, asadar, atunci canda achizitionezi sistemul de supraveghere, este bine sa stii care sunt camerele de care ai nevoie. Pe langa faptul ca exista camere special construite pentru interior si camere special construite pentru exterior, putem descoperi o multime de camere PTZ, care pot fi controlate de la distanta, pot fi miscate pe verticala sau pe orizontalasi li se poate alege zoomul, exista camere compacte cu infrarosu, care pot filma pe timp de noapte, camere dome, destinate montarii pe tavan sau camere de tip glont, destinate spatiilor ingustre. De asemenea, daca iti doresti camere de supraveghere care sa nu poata fi vazute, poti opta pentru camere discrete, ascunse in diverse obiecte.
Indiferent care ar fi camerele de supraveghere pentru care optezi, trebuie sa te asiguri ca acestea dispun de lentilele cele mai bune si dotari care sa te poata ajuta sa supraveghezi cat mai bine spatiul pe care il vizezi. Acestea pot fi echipate cu senzori de miscare, in asa fel incat sa poata economisi spatiu pe HDD, cu iluminatoare Infrarosu, daca iti doresti sa filmezi pe timp de noapte sau in spatii intunecate si cu carcase cat mai rezistente, daca sunt camere destinate mediului exterior.
Nu neglija micile detalii, cum ar fi rezistenta cablurilor sau sursele de tensiune, care te ajuta foarte mult in momentul in care se ia curentul.


Cum alegi magazinul de unde cumperi sistemul de supraveghere video?


Cum domeniul supravegherii video este unul care s-a dezvoltat extrem de mult, vei descoperi o multime de magazine dedicate in exclusivitate supravegherii video. Este bine sa alegi un astfel de magazin si cel mai bine este sa alegi unul onlne. Un magazin online de supraveghere iti poate oferi informatii foarte bune si te ajuta sa economisesti timp.
Asigura-te ca magazinul pe care il alegi are o istorie bogata si clienti multumiti si incearca sa te informezi despre brandurile pe care le vand. Exista zeci de branduri la nivel mondial, insa doar cateva ofera garantia calitatii, care este de fapt, cea mai importanta. Un sistem de supraveghere video care nu iti poate oferi calitatea de care ai nevoie, este un sistem de supraveghere inutil.

Unde se pot folosi sistemele de supraveghere video si cu ce scop?


Sistemele de supraveghere video se pot folosi oriunde, indiferent ca este o casa sau o afacere. De asemenea, se pot folosi pe spatiul public, pentru eliminarea riscului de infractiuni. Scopul este cat se poate de evident: generarea unei sigurante mult mai mare pentru bunurile, spatiile si persoanele importante pentru noi. O camera de supraveghere video poate sa surprinda orice infractiune si poate aduce liniste pentru cei care beneficiaza de un astfel de sistem. Pe langa asta, sistemele de supraveghere video pot fi si sursa unor filmulete extrem de amuzante:




luni, 20 aprilie 2015

Statistici care te vor face sa achizitionezi un sistem de supraveghere video

Daca te intrebi care sunt sansele ca un hot sa gaseasca interesanta casa ta si sa incerce sa o sparga, cativa cercetatori au gasit raspunsul. Se pare ca doar in Statele exista nu mai putin de 4 spargeri pe minut, asadar, riscul este substantial. Cu toate astea, casele care au instalate sisteme de supraveghere video sau sisteme de siguranta, risca mult mai putin.
Conform statisticilor facute de o universitate din Carolina, s-a ajuns la urmatoarele concluzii, deloc de neglijat:

  • Aproximativ 60% dintre hoti folosesc forta pentru a intra intr-o casa. Surprinzator, din restul, 30 % intra in casa pentru simplul fapt ca gasesc o usa deschisa sau un geam deschis. Asta duce la concluzia ca, de departe, cea mai buna siguranta este data de preventie. Ori de cate ori pleci de acasa, sau chiar si atunci cand esti acasa, este bine sa inchizi usile si geamurile la care nu ai un acces imediat.
  • Majoritatea hotilor incearca sa determine, inainte de a da o spargere, daca tinta lor este supravegheata cu un sistem de supraveghere video. Casele care dispun de un astfel de sistem, sunt evitate, de cele mai multe ori.
  • 33% dintre hoti intra in casa pe usa din fata, asadar, aceasta trebuie sa fie cea mai bine supravegheata si pazita. Asigura-i incuietori de cea mai buna calitate, supraveghere video si alarma, in asa fel incat accesul sa fie imposibil.
  • 25% dintre hotii care indraznesc sa intre intr-o casa supravegheata video sau dotata cu un sistem de alarma, incearca sa taie firele, asadar, ai putea lua in considerare un sistem de supraveghere wireless.
  • Este foarte comun ca un hot sa incearca sa dea spargerea in aceeasi casa, de mai multe ori. Asadar, nu este bine sa te culci pe o ureche, crezand ca daca ai fost odata atacat de hoti, acest lucru nu se va mai intampla. Pe de o parte este si normal sa se intample asa, in conditiile in care cunoaste deja casa si stie unde sunt bunurile si valorile. Daca ai fost victima unei spargeri, ai mult mai multe motive sa iti instalezi un sistem de supraveghere video.
  • Doar 13 % dintre spargerile care au loc in case isi gasesc o rezolvare, asadar, nu te poti baza pe faptul ca va prinde politia hotii. Singurul care poate sa faca ceva in acest sens esti tu.


miercuri, 15 aprilie 2015

Cum sa iti asiguri foarte bine propria locuinta la casa si la bloc?


Fiecare dintre noi locuim undeva, insa o parte dintre noi locuim la casa, in timp ce alta parte locuim in blocurile de locuinte. Ceea ce avem in comun absolut toti, este nevoia de siguranta. Cu siguranta niciun om nu isi doreste sa ii fie sparta casa si nimeni nu isi doreste sa ii fie furate din bunuri. Din acest motiv, exista din ce in ce mai multe elemente de siguranta sau de supraveghere, care pot fi montate indiferent de locul unde locuiesti.


Cum asiguri siguranta unei case?


Daca locuiesti la casa, misiunea de a o sigura este ceva mai dificila, in conditiile in care este mult mai usor de patruns in curte, iar spatiul protejat este mult mai mare. Daca vrei siguranta maxima pentru casa, trebuie sa o dotezi cu urmatoarele elemente:
- Sistem de alarma. Sistemul de alarma este indispensabil oricarei case, deoarece ori de cate ori cineva intra neinvitat, te poate anunta. Daca alegi un sistem de alarma, acesta iti poate trimite mesaj pe telefon si poate trimite mesaj inclusiv unei firme de paza sau chiar politiei, in asa fel incat acestia sa actioneze foarte repede. Sistemele de alarma prezinta si alarma sonora si pot sa fie extrem de eficiente in orice casa.
- Porti automatizate. O poarta automatizata poate sa elimine din stard accesul persoanelor neinvitate in curte. Astfel de porti sunt aproape imposibil de deschis, daca acest lucru nu este facut de catre proprietar.
- Sistem de supraveghere video. Este un alt element esential atunci cand stai la casa. Sistemul de supraveghere video iti poate oferi atat siguranta, cat si control mult mai mare asupra spatiului pe care il supraveghezi. Cu siguranta , odata ce ti-ai instalat un sistem de supraveghere video, hotii vor fi mult mai putin tentati sa intre la tine in casa. Statistic, casele dotate cu sisteme de supraveghere video prezinta un risc de furturi cu 90% mai mic.


Cum asiguri siguranta unui apartament intr-un bloc de locuinte?


Daca locuiesti intr-un bloc de locuinte, siguranta ta este ceva mai mare, deoarece ai mai multi vecini iar un furt poate fi sezisat mult mai usor. Nu trebuie sa te culci insa pe o ureche si este indicat sa gasesti si aici solutii cat mai bune pentru siguranta maxima.
Urmatoarele elemente pot sa reprezinte solutii extrem de eficiente:
  •  O usa performanta. In ultima vreme au aparut tot felul de usi, inclusiv usi inteligente, care se deschid pe baza de amprente sau pe baza de cartele. Cu cat este mai performanta o usa, cu atat ii este mai greu hotului sa patrunda in casa.
  • Geamuri rezistente. Daca stai la etaj, geamurile nu reprezinta o problema atat de mare. Daca stai la parter insa, este bine sa le securizezi cat mai bine. Poti face asta cu ajutorul unor gratii sau cu ajutorul unui sistem de alarma, care sa fie actionat atunci cand sunt sparte geamurile;
  • Videointerfoane commax . Un interfon sau un videointerfon pot sa faca o treaba foarte buna si pot sa ofere un control maxim in ceea ce priveste accesul in bloc. Videointerfoanele sunt mult mai performante decat interfoanele, deoarece ofera mult mai multe informatii despre cel care vrea sa intre in cladire. Evident, pentru a monta un videointerfon trebuie sa te consulti cu toti vecinii.
Pe langa toate aceste elemente de siguranta, trebuie sa te asiguri ca esti mereu prudent si ca inchizi usa sau geamul. Aproximativ 30 % din furturi au loc in case care au usi deschise si sunt lasate nesupravgheate.

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Supravegherea video, un rau necesar

Societatea noastra a dezvoltat o multime de elemente extrem de controversate, care pe de o parte reusesc sa multumeasca oamenii, in timp ce pe de alta parte ii intriga. Printre aceste elemente descoperim si sistemele de supraveghere. care au fost create cu scopul de a oferi informatii pentru guvern si pentru autoritati, ajungand sa fie folosite de foarte multi utilizatori casnici.
Daca la inceput nu existau foarte multe variante de Sisteme supraveghere, astazi acestea au reusit sa genereze o adevarata industrie, fiind destinate unui numar foarte mare de activitati:

  • Supraveghere publica. Nu mai exista spatii publice din orase care sa nu fie supravegheate de cel putin o camera de supraveghere. Acestea reusesc sa aduca siguranta mult mai aproape de cetatean, insa il si irita intr-un fel sau altul. Cu siguranta nimanui nu ii place sa fie supravegheat, multi acuzand sistemele de supraveghere video de faptul ca rapesc ideea de intimitate.
  •  Supraveghere casnica.  Supravegherea video a intrat cu usurinta si in viata de zi cu zi a oamenilor, oferind securitate impotriva potentialilor hoti. Astfel, din ce in ce mai multi posesori de proprietati apeleaza la instalarea sistemelor de supraveghere video pentru propriile case.
  • Supraveghere in afaceri. Supravegherea angajatilor si supravegherea spatiului de lucru poate sa fie extrem de eficienta pentru orice afacere, deoarece obliga angajatii sa isi faca treaba si poate sa descopere diverse furturi sau probleme care apar frecvent la afaceri, mai ales cand este vorba despre afaceri cu publicul.
Daca multi oameni au privit aceasta supraveghere video cu bratele deschise, multi nu le apreciaza atat de mult si au dreptate. Este o linie foarte fina intre supravegherea cu scopul de a oferi siguranta si supravegherea care sa duca la anumite abuzuri. Cu toate astea, indiferent de neajunsurile pe care le are, supravegherea video este eficienta si utila. Daca este folosita asa cum trebuie, aceasta ofera siguranta, posibilitatea de analiza a tuturor actiunilor din spatiile pe care le supraveghem si de ce nu, posibilitatea de a inregistra unele Momente inedite . Dezvoltandu-se cu rapiditate, supravegherea video ii obliga pe cei ce nu au ales-o deja sa o ia in considerare, in conditiile in care proprietatile nesupravegheate prezinta un risc din ce in ce mai mare sa fie sparte.

vineri, 10 aprilie 2015

Riscurile pe care ti le asumi daca nu iti instalezi un sistem de supraveghere

Un sistem de supraveghere video, insotit de o alarma nu mai reprezinta de mult un moft, ci sunt elemente cat se poate de necesare in orice casa, cu atat mai mult cu cat aceasta este casa pe pamant. Evident, sunt utile si in cazul unui apartament, insa in cazul unei case, riscurile asumate in lipsa lor sunt mult mai mari.
In ultimii ani, din ce in ce mai multe case au fost dotate cu alarme si cu sisteme de supraveghere video, ceea ce pune o mare presiune pe cei care nu au astfel de dotari. Practic, hotii tind sa sparga casele care nu dispun de supraveghere video si de alarma si pe masura ce numarul caselor supravegheate creste, riscurile caselor nesupravegheate scad.


Care sunt riscurile pe care ti le asumi, daca nu optezi pentru instalarea unor sisteme de supraveghere si de alarma?


Riscurile sunt foarte mari, deoarece pe masura ce trece timpul, cresc sansele ca hotii sa patrunda in casa. Daca te bazezi pe faptul ca politia va reusi sa prinda hotii si sa iti recupereze bunurile, sansele sa se intample asta sunt extrem de mici. Practic , doar 15 % dintre furturile din apartamente si din case sunt rezolvate cu prinderea hotilor iar dintre acestea, doar un procent destul de mic ajung la recuperarea de bunuri.
Asadar, daca vei fi victima unor hoti, sansele sa recuperezi bunurile sunt minime.
Atunci cand esti acasa, riscurile sunt si mai mari, deoarece pot aparea si violente si vatamari corporale.

Ce tip de sistem de supraveghere trebuie sa achizitionezi?


Este clar ca instalarea unui sistem de supraveghere video si a unui sistem de alarma sunt necesare, mai ales daca esti posesorul unei case. Daca nu este vorba despre o casa foarte mare, un sistem de supraveghere CCTV cu 4 camere, insotit de un sistem de alarma, pot sa fie potrivite, deoarece pot acoperi toate necesitatile de securitate.
Daca vrei o securitate sporita, poti opta pentru variante wireless, deoarece hotii nu vor putea sa le dezactiveze si poti incerca sa optezi pentru sisteme de supraveghere cu detectare de miscare si sisteme de alarma care sa avertizeze politia sau o firma de paza, ori de cate ori se intampla ceva.