miercuri, 22 aprilie 2015

Supravegherea video si secretele ei

Sistemele de supraveghere video sunt solutii adoptate din ce in ce mai mult, atat de catre utilizatorii casnici cat si de proprietarii de afaceri. Aceste sisteme sunt extrem de variate si pot fi destinate unui numar foarte mare de activitati. DIn acest motiv, inainte de a achizitiona un sistem de supraveghere, este bine sa te informezi cat mai bine, deoarece exista Sisteme supraveghere exterior , sisteme supraveghere interior sau sisteme de supraveghere combinate.
Este foarte important sa stii care este varianta de care ai nevoie, iar principalul factor pe care trebuie sa il cunosti este componenta unui astfel de sistem.

Din ce este compus un sistem de supraveghere?


Principalele componente pe care le prezinta un sistem de supraveghere video sunt, evident, camerele de supraveghere. Acestea sunt ajutate din plin de catre echipamentele de inregistrare, care pot fi DVR-urile si NVR-urile, dar si de catre monitoare. Toate aceste elemente sunt de mai multe feluri, asadar, constructia unui sistem poate sa fie privita ca un adevarat puzzle. Evident, trebuie sa alegi componente care sa se potriveasca unele cu altele si trebuie sa stii cu exactitate de ce dotari ai nevoie. Spre exemplu, camerele de supraveghere pot fi dotate cu diverse tipuri de lentile, cu iluminare infrarosu sau cu senzori de miscare.
Punctul de la care trebuie sa incepi, atunci cand alegi sistemul de supraveghere, este DVR-ul. Acesta poate sa fie standalone si PC si poate sa aiba intre 4 si 32 de intrari. Este bine sa stii exact care este numarul de camere de care ai nevoie, in asa fel incat sa poti alege DVR-ul in cunostinta de cauza. Dvr-urile pot fi de doua feluri: standalone si PC. Cele standalone sunt dedicate supravegherii video, nefacand altceva, in timp ce DVR-urile de tip PC sunt simple calculatoare, in care se monteaza o placa ce permite preluarea semnalului de la camere. Evident, DVR-ul standalone este mult mai indicat, daca iti doresti o supraveghere de cea mai buna calitate, fara niciun fel de intrerupere. DVR-ul de tip PC este mult mai indicat pentru cei care doresc o supraveghere medie.
O atentie mare trebuie sa ii fie acordata si monitorului. Desi in acest caz, optiunile nu sunt extrem de variate, este nevoie de un monitor care sa poata afisa imagini de buna calitate si cat mai clare. Se pot folosi monitoare PC, de tip LCD sau CRT, televizoare sau alte dispozitive compatibile cu DVR-ul.
Evident, camerele de supraveghere sunt cele mai importante, deoarece ele trebuie sa preia imaginile si sa le transmita mai departe. Camerele de supraveghere sunt si de cele mai multe tipuri, asadar, atunci canda achizitionezi sistemul de supraveghere, este bine sa stii care sunt camerele de care ai nevoie. Pe langa faptul ca exista camere special construite pentru interior si camere special construite pentru exterior, putem descoperi o multime de camere PTZ, care pot fi controlate de la distanta, pot fi miscate pe verticala sau pe orizontalasi li se poate alege zoomul, exista camere compacte cu infrarosu, care pot filma pe timp de noapte, camere dome, destinate montarii pe tavan sau camere de tip glont, destinate spatiilor ingustre. De asemenea, daca iti doresti camere de supraveghere care sa nu poata fi vazute, poti opta pentru camere discrete, ascunse in diverse obiecte.
Indiferent care ar fi camerele de supraveghere pentru care optezi, trebuie sa te asiguri ca acestea dispun de lentilele cele mai bune si dotari care sa te poata ajuta sa supraveghezi cat mai bine spatiul pe care il vizezi. Acestea pot fi echipate cu senzori de miscare, in asa fel incat sa poata economisi spatiu pe HDD, cu iluminatoare Infrarosu, daca iti doresti sa filmezi pe timp de noapte sau in spatii intunecate si cu carcase cat mai rezistente, daca sunt camere destinate mediului exterior.
Nu neglija micile detalii, cum ar fi rezistenta cablurilor sau sursele de tensiune, care te ajuta foarte mult in momentul in care se ia curentul.


Cum alegi magazinul de unde cumperi sistemul de supraveghere video?


Cum domeniul supravegherii video este unul care s-a dezvoltat extrem de mult, vei descoperi o multime de magazine dedicate in exclusivitate supravegherii video. Este bine sa alegi un astfel de magazin si cel mai bine este sa alegi unul onlne. Un magazin online de supraveghere iti poate oferi informatii foarte bune si te ajuta sa economisesti timp.
Asigura-te ca magazinul pe care il alegi are o istorie bogata si clienti multumiti si incearca sa te informezi despre brandurile pe care le vand. Exista zeci de branduri la nivel mondial, insa doar cateva ofera garantia calitatii, care este de fapt, cea mai importanta. Un sistem de supraveghere video care nu iti poate oferi calitatea de care ai nevoie, este un sistem de supraveghere inutil.

Unde se pot folosi sistemele de supraveghere video si cu ce scop?


Sistemele de supraveghere video se pot folosi oriunde, indiferent ca este o casa sau o afacere. De asemenea, se pot folosi pe spatiul public, pentru eliminarea riscului de infractiuni. Scopul este cat se poate de evident: generarea unei sigurante mult mai mare pentru bunurile, spatiile si persoanele importante pentru noi. O camera de supraveghere video poate sa surprinda orice infractiune si poate aduce liniste pentru cei care beneficiaza de un astfel de sistem. Pe langa asta, sistemele de supraveghere video pot fi si sursa unor filmulete extrem de amuzante:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu