miercuri, 15 aprilie 2015

Cum sa iti asiguri foarte bine propria locuinta la casa si la bloc?


Fiecare dintre noi locuim undeva, insa o parte dintre noi locuim la casa, in timp ce alta parte locuim in blocurile de locuinte. Ceea ce avem in comun absolut toti, este nevoia de siguranta. Cu siguranta niciun om nu isi doreste sa ii fie sparta casa si nimeni nu isi doreste sa ii fie furate din bunuri. Din acest motiv, exista din ce in ce mai multe elemente de siguranta sau de supraveghere, care pot fi montate indiferent de locul unde locuiesti.


Cum asiguri siguranta unei case?


Daca locuiesti la casa, misiunea de a o sigura este ceva mai dificila, in conditiile in care este mult mai usor de patruns in curte, iar spatiul protejat este mult mai mare. Daca vrei siguranta maxima pentru casa, trebuie sa o dotezi cu urmatoarele elemente:
- Sistem de alarma. Sistemul de alarma este indispensabil oricarei case, deoarece ori de cate ori cineva intra neinvitat, te poate anunta. Daca alegi un sistem de alarma, acesta iti poate trimite mesaj pe telefon si poate trimite mesaj inclusiv unei firme de paza sau chiar politiei, in asa fel incat acestia sa actioneze foarte repede. Sistemele de alarma prezinta si alarma sonora si pot sa fie extrem de eficiente in orice casa.
- Porti automatizate. O poarta automatizata poate sa elimine din stard accesul persoanelor neinvitate in curte. Astfel de porti sunt aproape imposibil de deschis, daca acest lucru nu este facut de catre proprietar.
- Sistem de supraveghere video. Este un alt element esential atunci cand stai la casa. Sistemul de supraveghere video iti poate oferi atat siguranta, cat si control mult mai mare asupra spatiului pe care il supraveghezi. Cu siguranta , odata ce ti-ai instalat un sistem de supraveghere video, hotii vor fi mult mai putin tentati sa intre la tine in casa. Statistic, casele dotate cu sisteme de supraveghere video prezinta un risc de furturi cu 90% mai mic.


Cum asiguri siguranta unui apartament intr-un bloc de locuinte?


Daca locuiesti intr-un bloc de locuinte, siguranta ta este ceva mai mare, deoarece ai mai multi vecini iar un furt poate fi sezisat mult mai usor. Nu trebuie sa te culci insa pe o ureche si este indicat sa gasesti si aici solutii cat mai bune pentru siguranta maxima.
Urmatoarele elemente pot sa reprezinte solutii extrem de eficiente:
  •  O usa performanta. In ultima vreme au aparut tot felul de usi, inclusiv usi inteligente, care se deschid pe baza de amprente sau pe baza de cartele. Cu cat este mai performanta o usa, cu atat ii este mai greu hotului sa patrunda in casa.
  • Geamuri rezistente. Daca stai la etaj, geamurile nu reprezinta o problema atat de mare. Daca stai la parter insa, este bine sa le securizezi cat mai bine. Poti face asta cu ajutorul unor gratii sau cu ajutorul unui sistem de alarma, care sa fie actionat atunci cand sunt sparte geamurile;
  • Videointerfoane commax . Un interfon sau un videointerfon pot sa faca o treaba foarte buna si pot sa ofere un control maxim in ceea ce priveste accesul in bloc. Videointerfoanele sunt mult mai performante decat interfoanele, deoarece ofera mult mai multe informatii despre cel care vrea sa intre in cladire. Evident, pentru a monta un videointerfon trebuie sa te consulti cu toti vecinii.
Pe langa toate aceste elemente de siguranta, trebuie sa te asiguri ca esti mereu prudent si ca inchizi usa sau geamul. Aproximativ 30 % din furturi au loc in case care au usi deschise si sunt lasate nesupravgheate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu