sâmbătă, 11 aprilie 2015

Supravegherea video, un rau necesar

Societatea noastra a dezvoltat o multime de elemente extrem de controversate, care pe de o parte reusesc sa multumeasca oamenii, in timp ce pe de alta parte ii intriga. Printre aceste elemente descoperim si sistemele de supraveghere. care au fost create cu scopul de a oferi informatii pentru guvern si pentru autoritati, ajungand sa fie folosite de foarte multi utilizatori casnici.
Daca la inceput nu existau foarte multe variante de Sisteme supraveghere, astazi acestea au reusit sa genereze o adevarata industrie, fiind destinate unui numar foarte mare de activitati:

  • Supraveghere publica. Nu mai exista spatii publice din orase care sa nu fie supravegheate de cel putin o camera de supraveghere. Acestea reusesc sa aduca siguranta mult mai aproape de cetatean, insa il si irita intr-un fel sau altul. Cu siguranta nimanui nu ii place sa fie supravegheat, multi acuzand sistemele de supraveghere video de faptul ca rapesc ideea de intimitate.
  •  Supraveghere casnica.  Supravegherea video a intrat cu usurinta si in viata de zi cu zi a oamenilor, oferind securitate impotriva potentialilor hoti. Astfel, din ce in ce mai multi posesori de proprietati apeleaza la instalarea sistemelor de supraveghere video pentru propriile case.
  • Supraveghere in afaceri. Supravegherea angajatilor si supravegherea spatiului de lucru poate sa fie extrem de eficienta pentru orice afacere, deoarece obliga angajatii sa isi faca treaba si poate sa descopere diverse furturi sau probleme care apar frecvent la afaceri, mai ales cand este vorba despre afaceri cu publicul.
Daca multi oameni au privit aceasta supraveghere video cu bratele deschise, multi nu le apreciaza atat de mult si au dreptate. Este o linie foarte fina intre supravegherea cu scopul de a oferi siguranta si supravegherea care sa duca la anumite abuzuri. Cu toate astea, indiferent de neajunsurile pe care le are, supravegherea video este eficienta si utila. Daca este folosita asa cum trebuie, aceasta ofera siguranta, posibilitatea de analiza a tuturor actiunilor din spatiile pe care le supraveghem si de ce nu, posibilitatea de a inregistra unele Momente inedite . Dezvoltandu-se cu rapiditate, supravegherea video ii obliga pe cei ce nu au ales-o deja sa o ia in considerare, in conditiile in care proprietatile nesupravegheate prezinta un risc din ce in ce mai mare sa fie sparte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu