vineri, 10 aprilie 2015

Riscurile pe care ti le asumi daca nu iti instalezi un sistem de supraveghere

Un sistem de supraveghere video, insotit de o alarma nu mai reprezinta de mult un moft, ci sunt elemente cat se poate de necesare in orice casa, cu atat mai mult cu cat aceasta este casa pe pamant. Evident, sunt utile si in cazul unui apartament, insa in cazul unei case, riscurile asumate in lipsa lor sunt mult mai mari.
In ultimii ani, din ce in ce mai multe case au fost dotate cu alarme si cu sisteme de supraveghere video, ceea ce pune o mare presiune pe cei care nu au astfel de dotari. Practic, hotii tind sa sparga casele care nu dispun de supraveghere video si de alarma si pe masura ce numarul caselor supravegheate creste, riscurile caselor nesupravegheate scad.


Care sunt riscurile pe care ti le asumi, daca nu optezi pentru instalarea unor sisteme de supraveghere si de alarma?


Riscurile sunt foarte mari, deoarece pe masura ce trece timpul, cresc sansele ca hotii sa patrunda in casa. Daca te bazezi pe faptul ca politia va reusi sa prinda hotii si sa iti recupereze bunurile, sansele sa se intample asta sunt extrem de mici. Practic , doar 15 % dintre furturile din apartamente si din case sunt rezolvate cu prinderea hotilor iar dintre acestea, doar un procent destul de mic ajung la recuperarea de bunuri.
Asadar, daca vei fi victima unor hoti, sansele sa recuperezi bunurile sunt minime.
Atunci cand esti acasa, riscurile sunt si mai mari, deoarece pot aparea si violente si vatamari corporale.

Ce tip de sistem de supraveghere trebuie sa achizitionezi?


Este clar ca instalarea unui sistem de supraveghere video si a unui sistem de alarma sunt necesare, mai ales daca esti posesorul unei case. Daca nu este vorba despre o casa foarte mare, un sistem de supraveghere CCTV cu 4 camere, insotit de un sistem de alarma, pot sa fie potrivite, deoarece pot acoperi toate necesitatile de securitate.
Daca vrei o securitate sporita, poti opta pentru variante wireless, deoarece hotii nu vor putea sa le dezactiveze si poti incerca sa optezi pentru sisteme de supraveghere cu detectare de miscare si sisteme de alarma care sa avertizeze politia sau o firma de paza, ori de cate ori se intampla ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu